Prima pagina  •  Stiri si noutati  •  Informatii generale  •  Comitete  •  Program  •  Taxe de participare  •  Inregistrare  •  Lucrari  •  Cazare  •  Program social  •  Download
 
PROGRAM SOCIAL

Optiunile de program social vor fi publicate in curand. Va rugam reveniti!

POIANA BRASOV - PREZENTARE

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Aerul puternic ozonat, lipsit de praf, presiunea atmosferica relativ scazuta si ionizarea intensa sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.


Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.

Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm.

Cum ajungem la Poiana Brasov?
Dinspre Brasov spre Poiana Brasov circula din jumatate in jumatate de ora autobuze, sau cu taxiul. Pentru cei care vin cu masina: din Brasov sunt 13 km si din Rasnov 12 km pana in Poiana.

Statiunea este avantajoasa si prin situarea ei in prejma municipiului Brasov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi si pentru constructiile si dotarile turistice de un inalt nivel.

Asemanatoare in privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a castigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa in peisaj a dotarilor turistice, prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere in orice perioada a anului.


Privita de la inaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza in imparatia muntilor, imbracati in haina verde a padurilor de molid si fag, in care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cat de variata pe atat de moderna imprima un plus de pitoresc.

Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din Romania. Aici intalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stana turistica. Dispune de trei piste de coborare si de slalom urias, de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.

Poiana Brasov este insa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat in ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.

Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), avand efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.INREGISTRARE ONLINE
Pentru a participa la congres, trebuie mai intai sa va inregistrati.

pentru inregistrare - click aici!
 
PAGINA PERSONALA
Fiecarui participant, dupa inregistrarea online, i se creeaza automat o pagina personala accesibila pe baza de nume de utilizator si parola.

› pagina personala - click aici!

INSCRIERE REZUMAT
Pentru a inscrie rezumat, trebuie mai intai sa va inregistrati.

pentru inregistrare - click aici!
› pentru pagina personala - click aici!

 
 

OPERATORUL CONGRESULUI

logo

  TEL.: +40-332.40.88.01-05
FAX: +40-332.40.88.07-09
E-MAIL: contact@medleg2011.eventernet.ro
WEB: http://medleg2011.eventernet.ro